Om Konst runt

Konst runt bjuder in till årets samlingsutställning & konstnärernas ateljéer – lör-sön 10–11 september 2022 – Kl. 10.00–17.00 – Fri entré – Läs mer här

För 23:e året bjuder vi in till konstrunda i Emmaboda, Nybro och Torsås kommun samt Södermöre kommundel i Kalmar kommun. Den andra helgen i september öppnar konstnärerna sina ateljéer för allmänheten. Konstnärerna är yrkesverksamma i någon av de fyra kommunerna och för medlemskap måste särskilda kvalitetskriterier uppfyllas, läs mer under Medlemskap. Konst runt fungerar som ett nätverk mellan konstnärerna. Kulturförvaltningarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar och Torsås kommuner står tillsammans som arrangör.

Deltagarna presenteras i en gemensam samlingsutställning. Detta sker i en speciell kulturmiljö eller lokal – olika för varje år. I år har vi valt Bjursnäs bygdegård. Där kan besökaren få ett samlat grepp om innehåll och uttryck och sedan lägga upp sin runda och besöka sina favoriter. Informationsfoldrar med presentation av konstnärerna, vägbeskrivningar och karta läggs ut bland annat på biblioteken och turistbyråerna i de fyra kommunerna.

Vi önskar alla besökare en trevlig upplevelse och helg!

Ladda ned folder Hitta hit
Av Lena Cras

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta respektive kommun:

Emmaboda

E-post: bildning@emmaboda.se
Telefon: 0471 – 24 90 00

Nybro

E-post: barnochutbildning@nybro.se
Telefon: 0481 – 45 000

Södermöre

E-post: sodermore@kalmar.se
Telefon: 0480 – 45 29 00

Torsås

E-post: biblioteket@torsas.se
Telefon: 0486 – 333 70

Av Bertil Hertzberg