Om Konst runt

Konst runt bjuder in till årets samlingsutställning & konstnärernas ateljéer – lör-sön 9-10 september 2023 – Kl. 10.00–17.00 – Fri entré – Läs mer här

För 24:e året bjuder vi in till konstrunda i Emmaboda, Nybro och Torsås kommun samt Södermöre kommundel i Kalmar kommun. Den andra helgen i september öppnar konstnärerna sina ateljéer för allmänheten. Konstnärerna är yrkesverksamma i någon av de fyra kommunerna och för medlemskap måste särskilda kvalitetskriterier uppfyllas, läs mer under Medlemskap. Konst runt fungerar som ett nätverk mellan konstnärerna. Kulturförvaltningarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar och Torsås kommuner står tillsammans som arrangör.

Deltagarna presenteras i en gemensam samlingsutställning. Detta sker i en speciell kulturmiljö eller lokal – olika för varje år. I år har vi valt Galleri Garvaregården, Långasjö. Där kan besökaren få ett samlat grepp om innehåll och uttryck och sedan lägga upp sin runda och besöka sina favoriter. Informationsfoldrar med presentation av konstnärerna, vägbeskrivningar och karta läggs ut bland annat på biblioteken och turistbyråerna i de fyra kommunerna.

Vi önskar alla besökare en trevlig upplevelse och helg!

OBS! Foldern för 2023 är en preliminär utgåva.

Ladda ned folder Hitta hit
Av Anna-Linda Gabriel.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta respektive kommun:

Emmaboda

E-post: bildning@emmaboda.se
Telefon: 010-353 10 00

Nybro

E-post: barnochutbildning@nybro.se
Telefon: 0481 – 45 000

Södermöre

E-post: sodermore@kalmar.se
Telefon: 010-352 00 00

Torsås

E-post: biblioteket@torsas.se
Telefon: 0486 – 333 70

Av Björn Björnholt.