Tomas Rydh

Jag arbetar med skulpturer i mixed media men även med målningar i akryl och tuschteckning.

Material/Tekniker

Vägbeskrivning

Åk E22 söderut fr Kalmar. Från E22 tag avfarten mot Vassmolösa och Hagby in på gamla E22:an. När du passerat Hagby, tag v mot Kolboda. Följ Kolbodagatan ca 1 km och sväng v efter fotbollsplanerna in på Skarvv. Kör ca 1 km och sväng h in på gata G. Andra huset på h sida.

Hitta hit

Verk av Tomas Rydh

Mer om Tomas Rydh

Jag arbetar med skulpturer i mixed media men även med målningar i akryl och tuschteckning. I min motivvärld rör jag mig ofta mot det som i vårt samhälle betraktas som kasserat och passé. Det slitna, rostiga och fransiga som också rymmer en skönhet. Det gäller både saker och människor. Under ytan finns naturligtvis också en kritik mot en kultur som oftast lyfter fram det putsade, blanka och välanpassade. Men också en hommage till dom som går sin egen väg. Att jag dessutom haft ett livslångt intresse för motorcyklar torde väl framgå?

Född 1956 i Linköping. Utbildad på Konstfack mellan åren 1974 – 1979. Har arbetat som bildlärare fram till 2018 och har sedan dess jobbat med mitt eget bildskapande på heltid. Jag har deltagit i olika utställningar, jurybedömda utställningar i Kalmar, Nybro och på Öland.