Cissi Svärdström

Kraftstationen, Atlejéhus Pukeberg. Jag arbetar främst med måleri och skulptur men till och från även med film, installationer och rumsgestaltningar. Samverkar periodvis i gränsöverskridande och experimentella projekt mellan forskare, poeter, arkeologer, arkitekter eller musiker. Se CV.

Material/Tekniker

Vägbeskrivning

Vid samma byggnad som Pukebergs glasbruk.

Hitta hit

Cissi Svärdströms verk

Mer om Cissi Svärdström

Jag arbetar främst med måleri och skulptur men till och från även med film, installationer och rumsgestaltningar. Samverkar periodvis i gränsöverskridande och experimentella projekt mellan forskare, poeter, arkeologer, arkitekter eller musiker. Se CV.

Just nu arbetar jag huvudsakligen med skulptur i syrereducerad stengods. Mina verk handlar om människan, hennes relation till sig själv och sina medmänniskor, till naturen och till sin plats här på jorden. Om oss och de roller vi spelar, om vår strävan, utsatthet och längtan. Vi är inte perfekta och våra liv är inte blanka och välpolerade, så icke heller mina skulpturer. Jag söker det allmänmänskliga i det specifika men eftersträvar aldrig någon yttre likhet.

Jag visar i år 2022 måleri tillsammans med Alexander Aronsson (skulptur) i det lilla tegelhuset mittemot Ateljehus Pukeberg.

Representerad:
Statens konstråd
Kommuner: Gislaved, Göteborg, Haninge, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Luleå, Nybro, Oskarshamn, Visby, Örebro
Landsting: Bohus Läns, Kalmar Läns, Kronobergs Läns, Norrbottens Läns, Stockholms Läns, Örebro Läns

Utbildning

Hovedskou målarskola, Göteborg, 1967
Gerlesborgsskolans målarskola, Stockholm, 1966, 1981-83
Konstindustriskolan, Keramik (HDK), Göteborg, 1967-69
Konstfack, Bildlärarinstitutet 1970-74
Medlem i KRO, KC, KKV, KIK

Utmärkelser & stipendier

Bildkonstnärsfondens konstnärsstipendium 1981, grundersättning 1986, 1987, 1988 projektbidrag 1990, Individuell visningsersättning IV årligen från och med 1998, Region Kalmars extra arbetsstipendium 2020